Roller

21. storočie - obdobie problémov s chrbticou? Pomôžu vám masážne valce!

Stále viac a viac ľudí vykonáva sedavé zamestnanie, ktoré je v kombinácií s nedostatkom pohybu a nesprávnym sedením najčastejšou príčinou bolesti chrbta. Každodenná bolesť negatívne ovplyvňuje kvalitu života a pritom stačí málo, aby sme sa jej zbavili alebo jej predišli.

Roller proti bolesti chrbta

Najúčinnejšou zbraňou proti bolesti chrbta je posilnene chrbtových svalov a správne držanie tela. Práve na to sa dajú využiť masážne valce roller. Roller je jednoduchá a finančne nenáročná pomôcka, s ktorou môžete cvičiť bezpečne a doma. Okrem toho, že vám uľaví od bolesti chrbta, je to aj masážna pomôcka na zlepšenie krvného obehu a uvoľňovanie svalov.  

Ako použiť valce?

Na precvičenie oblasti chrbta si valec umiestnite do oblasti lopatiek, jemne sa zakloňte, nadýchnite a vydýchnite a urobte pohyb vpred a vzad. Takýmto spôsobom si dokáže ponaťahovať chrbát.  Keď si valec otočíte tak, aby bol rovnobežne s vašou chrbticou, zakloníte hlavu, ruky budú voľne vedľa tela, chodidlá na podlahe a kolená pokrčené, uvoľníte si svaly chrbta a možno aj pocítite ako vám "praská" chrbtica.

Precvičovať sa dajú prakticky všetky časti tela. Môžete si napríklad ľahnúť na bok a valec umiestniť po stehno, ktoré máte na zemi, druhú nohu pokrčiť a zaprieť sa ňou. Valec by mal byť tesne pod kolenom a vy by ste mali vykonávať  pohyb zhora na dol a naopak. Na precvičenie lýtka si sadnite na zem valec si umiestnite pod členok. Rukami sa oprite o podlahu a pohybujte sa tak, aby sa valec posúval od členku po koleno. Vykonávať sa dá aj cvik, ktorý polohou pripomína populárny plank. Rozdiel je v tom, že v tejto pozícií pod seba v oblasti bedier umiestnite roller a budete sa pohybovať dopredu a dozadu.

 

Veríme, že týchto pár tipov vám pomôže odstrániť bolesť chrbta spôsobenú sedavým zamestnaním alebo objavíte ešte lepšie cviky, ktoré vám prospejú ešte viac. Roller je vhodný aj ako prevencia týchto problémov.