Prečo trénovať na rotopede

Prečo trénovať na rotopede?

Rotopedy sú aj u nás veľmi obľúbené tréningové zariadenia, pretože ponúkajú efektívne cvičenie za každého počasia v pohodlí domova. Na trhu je nespočetné množstvo modelov, takže si môžete vybať taký, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám aj finančným možnostiam.

Výhody rotopedu

Prečo by ste si mali vybrať práve tréning na rotopede? Pretože je vhodný pre všetky vekové kategórie, môžete s cvičením začať hneď a je vhodný aj pre začiatočníkov.  Navyše je to skvelý kardio tréning, pričom väčšina modelov dokáže merať váš pulz, aby ste tréning mohli optimalizovať a spaľovať tuk. Aktuálne hodnoty tepovej frekvencie budete vidieť na monitore aj s ďalšími parametrami tréningu. Rotoped je skutočne efektívny spôsob ako zapracovať na svojej kondícií aj postave.

Vhodný aj pri rehabilitácií

Pre ľudí, ktorí majú ťažkosti s dolnými končatinami, kĺbmi alebo chrbticou je rotoped ideálny tréningový prístroj. Toto cvičenie totiž nespôsobuje nadmerný tlak na kĺby kolena ani na chrbticu a zvykne sa používať aj pri rehabilitáciách rôznych zranení. Prístroje majú magnetický systém odporu a intenzita záťaže sa dá jednoducho nastaviť. Určite je ale potrebné konzultovať s ošetrujúcim lekárom, či je tento typ pohybu vhodný aj pre vás.

Kvalita a počet funkcií rotopedu sa odvíja aj od ceny. Väčšina modelov má v štandardnej výbave okrem merania pulzu aj meranie času tréningu, prejdenej vzdialenosti alebo spálených kalórií.  Pokročilejšie stroje majú aj viacero tréningových programov, vďaka ktorým bude váš tréning ešte efektívnejší. Spoľahlivé a kvalitné zariadenia sa dá kúpiť aj za rozumnú cenu, záleží iba na vašich nárokoch, požiadavkách a možnostiach. Rotopedy vás budú sprevádzať na ceste za vysnívanou postavou a kondíciou.