Doplnky do domácej posilňovne

Doplnky do domácej posilňovne

Posilňovňa to nie sú iba posilňovacie stroje, rotopedy, lavičky, činky a podobne. Myslieť treba aj na menšie fitness doplnky, ktoré sú ale pri tréningu mimoriadne užitočné najmä pri zahrievaní svalov. Rozcvičenie a zahrievanie svalov je nevyhnutné, aby sa predišlo zraneniam počas tréningu. Nemusí pritom ísť žiadnu nudnú rozcvičku. Vďaka fitness príslušenstvu to pôjde jednoducho a zábavne.  

Čo si kúpiť do posilňovne?

Jednoduché a efektívne švihadlo by vám rozhodne nemalo chýbať. Nie každý pozná všetky jeho výhody ale verte, že na zahrievanie svalov je ideálne. Stačí 5-10 minúť a budete pripravený na tréning.

Silný stisk získate posilňovačom prstou a zápästia. Táto malá ale efektívna pomôcka zahreje svaly a  rukách a samozrejme ich aj posilní. Dôležitú úlohu zohráva najmä pri cvičení s činkami. Posilňovač prstou a zápästia môžete používať kedykoľvek počas dňa.

Expander alebo guma na cvičenie vám ponúka širokú škálu cvikov, s ktorými precvičíte viacero svalových skupín. Táto jednoduchá, skladná a ľahko prenosná pomôcka nájde svoje miesto v každej domácej posilňovni. S jej pomocou pred tréningom zahrejete chrbtové svaly, svaly ramien a hrudníka. 

A čo tak vrece na box? Ide síce o rozmerovo väčší doplnok ale za to ho využijete na krátky a intenzívny tréning, resp. zahriatie celého tela. Boxovacie vrece je efektívny spôsob ako precvičiť hornú aj spodnú časť tela a prípadne sa aj zbaviť nahromadenej zlosti.

Veľký výber doplnkov na cvičenie

Na trhu je nespočetné množstvo najrôznejších fitness doplnkov, takže si môžete vybrať taký, ktorý vám bude najviac vyhovovať. Do domácej posilňovne totiž rozhodne patria aj malé, dôležité pomôcky na zahrievanie svalov a doplnkový tréning.