Industriálny nábytok: zmes funkcionality a dizajnu

Industriálny nábytok sa stal populárnym v posledných rokoch vďaka svojmu jedinečnému vzhľadu a praktickým vlastnostiam. Objavme ho spoločne.

Tento typ nábytku vychádza z dávnejšieho trendu priemyselného dizajnu, ktorý sa začal prejavovať v 50. a 60. rokoch minulého storočia. Industriálny nábytok je charakteristický svojím surovým, neupraveným vzhľadom, ktorý je založený na použití kovu, dreva a betónu.

Charakter nábytku

Industriálny nábytok sa vyznačuje svojou robustnosťou a odolnosťou. Jeho konštrukcia je založená na použití prvotriednych materiálov, ktoré sú navrhnuté tak, aby vydržali náročné podmienky. Vďaka tomu je tento typ nábytku vhodný nielen pre domácnosti, ale aj pre kancelárie, reštaurácie a ďalšie podniky.

Nábytok v priemyselnom štýle sa často vyrába z kovových trubiek a plechov, dreva, ale aj z betónu a skla. Dizajnéri využívajú pri jeho tvorbe rôzne prvky, ako sú kovové spojky, reťaze alebo drôty, ktoré dodávajú nábytku jedinečný charakter. Príznačné sú aj hrubé, viditeľné švy a spoje, ktoré sú súčasťou celkového vzhľadu.

Produkty

V súčasnosti môžeme nájsť industriálny nábytok v rôznych variantoch a pre rôzne účely. Medzi najobľúbenejšie kúsky patria stoly, stoličky, regále a skrinky. V poslednom čase sa stávajú čoraz populárnejšími aj kuchynské linky v priemyselnom štýle.

Industriálny nábytok sa skvelo hodí do moderných interiérov. Jeho surový a zároveň štýlový vzhľad dodáva miestnosti osobitý charakter. Kombinuje sa najmä s minimalistickým alebo vintage nábytkom, ktorým dokáže dodávať na živosti. Pri výbere industriálneho nábytku si môžete byť istí, že vám bude slúžiť na mnoho rokov a že ho budete môcť kombinovať s rôznymi štýlmi.

Jednou z výhod je jeho odolnosť a robustnosť. Vďaka použitým materiálom, ktoré sú trvanlivé a odolné voči poškodeniu, bude váš industriálny nábytok slúžiť dlhé roky. Navyše, jeho vzhľad sa nezmení ani po mnohých rokoch používania, na rozdiel od nábytku z menej kvalitných materiálov.

industrialny_nabytok_produkty

Funčknosť

Ďalšou výhodou je funkčnosť. Pri výrobe industriálneho nábytku sa zvyčajne nekladie dôraz na zbytočné zdobenie a ozdoby, ale skôr na funkčnosť a praktické využitie. Preto je tento typ nábytku ideálny pre tých, ktorí hľadajú praktické riešenie a zároveň majú radi štýlový vzhľad.

Industriálny nábytok má tiež veľké množstvo variácií a preto si môžete vybrať presne ten kúsok, ktorý sa vám bude najviac páčiť. Môžete sa rozhodnúť pre kovový alebo drevený nábytok v rôznych farbách a prevedeniach. Taktiež môžete zvoliť nábytok v jednoduchom a minimalistickom štýle alebo s viac detailmi a ozdobami.

Zhrnutie

Ak sa rozhodnete pre kúpu industriálneho nábytku, môžete si byť istí, že získate vynikajúci kúsok nábytku, ktorý je trvanlivý, funkčný a zároveň štýlový. Svojim surovým vzhľadom a jedinečným charakterom bude tento nábytok skvelým doplnkom vášho interiéru.

Aj u nás nakúpite kvalitný industriálny nábytok značky VASAGLE. Stačí sa len presvedčiť.