Aký záhradný bazén?

Záhradný bazén je najlepší spôsob, ako sa schladiť počas letných mesiacov.

Poskytuje veľa radosti a hlavne je nekončiacim zdrojom zábavy! Hlavne deťom dokáže vyčariť úsmev. Umožní vám príjemné schladenie pri vysokých teplotách.

Hrá úlohu atraktívnej zóny pohodlia, ktorú môžete mať každý deň a hlavne v súkromí.

Pri rozhodovaní o kúpe záhradného bazéna však čelíme zložitej otázke týkajúcej sa výberu správneho typu a modelu. Na trhu je veľmi široký a rozmanitý sortiment bazénov, ktorý spĺňa očakávania a potreby väčšiny zákazníkov. Aký záhradný bazén by ste si teda mali zvoliť a čo by ste mali zvážiť pri jeho kúpe? Všetko záleží na individuálnych potrebách a preferenciách. 


Ktorý výrobca, Intex alebo Bestway?

Zákazníci, ktorí hľadajú radu, často začínajú otázkou, ktorého výrobcu si zvoliť. Ukazuje sa, že v kvalite ponúkaných výrobkov nie je veľký rozdiel. Obe spoločnosti majú etablované postavenie na trhu. Ponúkajú širokú škálu bazénov a príslušenstva navrhnutých premysleným spôsobom. Všetky výrobky spĺňajú najvyššie bezpečnostné požiadavky Európskej únie. Pri výbere sa riaďte vašimi potrebami a očakávaniami. Neodporúčame však kupovať tovar, ktorého pôvod je pochybný a jeho kvalita môže byť príliš neželaná. Z dôvodov bezpečnosti, šetrenia času a peňazí si radšej vyberte uznávaných výrobcov - Bestway alebo Intex. Nimi určite nič nepokazíte a nebudete ľutovať kúpu. 


1. Expanzné bazény 

Expanzné bazény resp. nafukovacie sú obľúbené typy bazénov. Prvky sa vyznačujú gumovým trojvrstvovým povlakom, ktorého konečný tvar sa získa napustením vody v objeme 80% objemu nádrže. Pred naplnením nádrže by ste mali nafúknuť golier, ktorý poskytuje určitú ochranu proti rozliatiu vody. Golier chráni proti účinkom nárazu na okraj, bezpečný je pre teda pre ľudí, ktorí sa chcú zabávať vo vode. Pokiaľ ide o veľkosti, začínajú pri priemere 183 cm v najširšom bode nádrže a končia pri 549 cm! Expanzné bazény sa odporúčajú najmä pre rodiny s malými deťmi, pretože neobsahujú prvky z tvrdého kovu ako v prípade stojanových bazénov. Taktiež sú bazény takéhoto typu lacnejšie. Ak ste ešte nemali bazén a chceli by si užívať vodu doma, tak odporúčame.

 

2. Stojanové bazény

Stojanové bazény resp. Rack bazény sa vyznačujú v prvom rade oveľa väčšou pevnosťou ako v prípade expanzných bazénov. Pozinkovaná oceľ, práškovo lakovaná niekoľkými vrstvami laku, dokáže udržať tlak až 60 ton vody! Táto konštrukcia umožňuje výrobu veľkých záhradných nádrží s rozmermi 10 x 5 metrov. Správne používaný bazén na stojane nám môže slúžiť viac ako 10 rokov. Je pravda, že rozmiestnenie takejto konštrukcie trvá dlhšie ako v prvom prípade. Výrobcovia, ktorí chcú v maximálnej možnej miere zjednodušiť montáž, skonštruovali spojovací systém, ktorý nevyžaduje použitie akýchkoľvek nástrojov. Na rozdiel od expanzných bazénov, ktoré sa vyskytujú iba v okrúhlom variante, tu môžeme vyskúšať aj oválne, štvorcové a obdĺžnikové. Ak chcete plávať spolu nielen s rodinou, ale aj s priateľmi, ak vám záleží na najlepšom riešení, ktoré bude trvať najmenej niekoľko sezón, stojanový bazén je pre vás správna voľba!

 

3. Detské bazény

Netreba zabúdať ani čisto na vaše ratolesti. Pre najmenšie deti je vhodný malý nafukovací bazén. Deti milujú vodu v spojení s hračkami, ktoré im vyčaria nejeden úsmev a rozžiaria im oči. Staršie deti môžu využívať o niečo väčšie bazény, ktoré im vytvoria podmienky na učenie plávania.