Vsaďte na ekonomické LED osvetlenie a vianočné dekorácie do záhrady v ére rastúcich cien energií

Rozhodnite sa pre úsporné led osvetlenie a vianočné dekorácie do záhrady v čase rastúcich cien energie

Na začiatok sviatočného obdobia sa každý rok teší mnoho ľudí. A nie je sa čomu čudovať - vianočné ozdoby sú jedinečné. Fenomenálne vianočné stromčeky žiariace svetielkami, nádherné girlandy zdobené ozdobami, fasády domov zdobené svetelnými závesmi, nádherné dekorácie, ktoré rozžiaria zimnú záhradu... Všetko to vyzerá krásne, ale rastúce ceny energií nás, žiaľ, nenapĺňajú optimizmom. Vyvstáva teda otázka: môžem si tento rok dovoliť osvetlenie vianočného stromčeka a vonkajšie vianočné osvetlenie? Odpoveď je áno, ak si vyberiete energeticky úsporné výrobky! Radi vám poradíme, ako ich nájsť a ktoré svetlá si kúpiť.

Osvetlenie vianočného stromčeka: tradičné vs. LED svetlá

Na trhu sú k dispozícii tradičné svetlá na vianočný stromček a slávnostné svetlá na vianočný stromček. Klasické svetlá na vianočný stromček ľahko spoznáte podľa charakteristicky tvarovaných diód. Pomaly je čoraz ťažšie ich zohnať, napriek ich nižšej cene ako v prípade led svetiel. Prečo sa to deje? Tradičné svetlá na vianočný stromček spotrebujú oveľa viac energie ako LED svetlá a ich sklenené žiarovky sa zahrievajú, čo môže spôsobiť popáleniny. Okrem toho môžete bežnú žiarovku náhodne rozbiť a poraniť sa. Navyše v niektorých modeloch stačí, aby sa rozbila jedna žiarovka, a celý reťazec prestane svietiť.

LED svetlá sú k dispozícii v oveľa širšej škále farieb a v rôznych formách. Môžete si vybrať bežné osvetlenie vianočného stromčeka, ale aj svetelné závesydrôtové svetlá alebo svetelné hady. Svetlá na  vianočný stromček LED diódy, spálenie jednej diódy nespôsobí výpadok celej sady. Nie je problém ani so zahrievaním žiaroviek.

Vonkajšie vianočné osvetlenie - koľko ušetríte na LED svetlách?

LED (svetelné diódy) svetlá na vianočný stromček sú energeticky úsporným riešením, ako si užiť vianočnú výzdobu počas celého sviatočného obdobia. Svetlá LED sú rovnako atraktívne ako tradičné svetlá. LED diódy svietia v rôznych farbách: studenej a teplej bielej, modrej, zelenej a tiež vo viacerých farbách. Okrem toho majú interiérové a exteriérové LED vianočné osvetlenie často možnosť výberu rôznych režimov osvetlenia, napr. blikanie, blikanie alebo pomalý efekt blednutia.

Prečo si vybrať led osvetlenie vianočného stromčeka? Ak chcete tento rok znížiť svoje účty za elektrinu, LED svetlá spotrebujú až o 90 % menej elektriny, ako keby ste používali tradičné svetlá. Z dlhodobého hľadiska je kúpa svetiel LED cenovo výhodnejšia - hoci sú drahšie, majú dlhšiu životnosť a nižšiu mieru poruchovosti. Okrem toho sú vonkajšie svetlá na vianočný stromček dokonale prispôsobené nepriaznivým poveternostným podmienkam.

Kurtyny świetlne na zewnątrz

Led osvetlenie pre záhradu

Môžete ušetriť nielen tým, že ozdobíte svoj vianočný stromček a dom svetlami LED, ale aj tým, že sa rozhodnete pre LED dekorácie do záhrady. Svietiaci sob so sánkami je každoročne obľúbenou vianočnou dekoráciou detí. Svietiaci sob zvyčajne zdobí záhradu alebo terasu, hoci krásne vyzerá aj na balkóne. Energeticky účinné záhradné osvetlenie zahŕňajú aj hadice. Dajú sa ľahko inštalovať tak, že kábel obtočíte okolo kríkov alebo ním ozdobíte záhradnú búdku. Svetelná hadica je flexibilná, takže s ňou môžete vytvárať rôzne svetelné dekorácie. Medzi ďalšie zaujímavé led dekorácie do záhrady patria vianočné stromčeky zo svetelnej hadice, ktoré sú vhodné na výzdobu záhrad aj verejných priestorov.
Renifery led z saniami