Ako vybrať plážový stan: tipy na perfektný oddych pri vode

Keď sa chystáte na letnú dovolenku pri vode, jeden z najdôležitejších doplnkov, ktoré si potrebujete zabezpečiť, je plážový stan. Plážový stan je skvelým spôsobom, ako si na pláži vytvoriť príjemný a súkromný priestor, chrániť sa pred slnkom a vetrom. 

V tomto článku vám prinášame praktické tipy, ktoré vám pomôžu vybrať ten správny plážový stan.

Veľkosť a kapacita: pri výbere plážového stanu je dôležité zvážiť, koľko osôb sa v ňom bude nachádzať. Stan by mal byť dostatočne veľký na to, aby poskytol miesto pre všetkých, ale zároveň by nemal byť príliš rozsiahly, aby ste ho mohli jednoducho prenášať a postaviť.

Materiál a odolnosť: zamerajte sa na plážové stany vyrobené z kvalitných a odolných materiálov, ktoré vám poskytnú spoľahlivú ochranu pred slnkom, vetrom. Materiál by mal byť ľahký a zároveň odolný voči slnečnému žiareniu.

Jednoduchá montáž a demontáž: plážový stan by mal byť ľahko montovateľný a demontovateľný, aby ste na to nepotrebovali veľa času a úsilia. Vyskúšajte si ho pred cestou a presvedčte sa, že sa s ním dokážete vysporiadať bez problémov. Existujú aj samorozkladacie stany. 

plazove-stany-blog_1

UV ochrana: Slnko na pláži môže byť veľmi silné, preto vyberte plážový stan s UV ochranou, ktorý vám poskytne dodatočnú ochranu pred škodlivým UV žiarením. Vaša pleť vám za to po celodennom pobyte na pláži určite poďakuje.

Stabilita: Dôležité je zabezpečiť, aby bol plážový stan stabilný a odolný voči vetru. Stan by mal mať robustné stojany a kotviace body na uchytenie do piesku alebo zeminy. To zabezpečí, že váš stan zostane pevne na svojom mieste, aj keď sa zvýši vietor.

Preprava a skladovanie: zamerajte sa na skladné plážové stany, ktoré sa ľahko zložia a zmestia do vášho auta alebo kufra. Skladovateľný a prenosný stan uľahčí cestu a nezaberie veľa miesta vo vašej batožine.

Doplnky a funkcionality: niektoré plážové stany majú rôzne doplnky a funkcionality, ako napríklad bočné steny, okná sieťky alebo pripevnený priestor na odkladanie vecí. Uveďte si na zozname, aké funkcie vám sú dôležité a vyberte stan, ktorý ich ponúka.

Recenzie a hodnotenia: pred kúpou plážového stanu si prečítajte recenzie a hodnotenia od iných zákazníkov. Týmto spôsobom si získate užitočné informácie o skúsenostiach s daným produktom a zistíte, či splní vaše očakávania.

Cenový rozpočet: nakoniec nezabudnite zvážiť svoj cenový rozpočet. Plážové stany sa cenovo líšia, a preto si stanovte limity, aby ste si vybrali ten najvhodnejší stan, ktorý bude stále dostupný pre váš peňaženkový rozpočet.

S týmito praktickými tipmi by ste mali byť pripravení vybrať si ideálny plážový stan, ktorý vám poskytne pohodlné a bezstarostné chvíle na pláži. Nezabudnite si tiež so sebou zobrať plážové kreslá, osušky, slnečné okuliare a opaľovací krém, aby ste si mohli plne vychutnať slnečné dni pri vode. Prajeme vám príjemnú dovolenku plnú oddychu a zábavy na krásnych plážach!

Plážové stany nájdete aj u nás